Stress

Stress… ja we kennen het allemaal. Je staat onder druk! Zoveel te doen in zo weinig tijd. Je raakt het overzicht kwijt, je energie, je plezier, je passie.

Stress is een groeiend probleem in de tijd van nu. Werk, vrienden, familie, huishouden, sport en je telefoon waarbij je constant in contact staat met anderen. Vooral dat laatste zorgt er waarschijnlijk voor dat jij het meeste stress ervaart.

Dit komt door 2 dingen… Het eindeloze scrollen op Facebook, Snapchat, Nu.nl, Instagram enzovoorts. Door constant up-to-date te willen blijven verlies je productieve tijd om je werk af te krijgen of dat uurtje sport in te plannen.

Daarnaast zorgt de social media ervoor dat jij denkt dat anderen het altijd beter hebben dan jijzelf. Bij deze wil ik je uit de droom helpen; social media geeft slechts een slap uittreksel weer van een persoon. Op social media zie je alleen de happy en proud moments van een persoon. Het gras is groener aan de overkant effect.

Dus ervaar je stress? Ben je ongelukkig hoe het leven nu even gaat? Probeer je dan niet te vergelijken met anderen en bewandel je eigen pad. Het wordt heus niet beter door bruiloft, katten, honden, uitgaansfoto’s te checken van anderen. Het gaat erom hoe je zelf in het leven staat en wat je er zelf van maakt. Dan eindig ik ook met een quote waarbij heel social media op een klif staat met zijn handen in de lucht… ‘the sky is the limit’.