Normaal eten

Weten we nog wel wat normaal eten is? We worden gek gemaakt door tv, social media, vrienden, collega’s en/of commerciële onderzoeken.

Paleo, detox/stofwisseling kuren, killerbody, Sonja Bakker, koolhydraat arm, eiwit dieet, green f*cking happiness en ga zo maar door. Ten eerste een vraag aan jou… Welke van deze ontwikkelde boeken/kuren heeft een Nobelprijs gewonnen? Bestaat overgewicht en obesitas nog steeds?

Dus werken bovenstaande boeken/kuren? Ja en nee!

Waarom ja? Er wordt in alle gevallen minder gegeten dan voorheen. En ja, dan valt Bassie af in gewicht!

Waarom nee? Er worden je mythes verteld of liever gezegd leugens! Waarom zijn koolhydraten slecht voor je? Kan iemand me dat vertellen? En is je voedingspatroon hierna op orde? Kun je na het boek/kuur weer lekker ‘normaal’ eten?

Toen je ‘normaal’ aan het eten was voor je dieet keuze werd je te zwaar, anders begin je er niet aan. Toch? Oftewel je weet niet meer wat ‘normaal’ eten is.

Maar je bent afgevallen op één van bovenstaande manieren dus ja, het werkt je vindt het geweldig! En je valt daarna toch weer in je oude ‘normale’ patroon, want op 3 komkommers per dag en 3 shakes kan niemand leuk en lekker leven. Kortom je bent terug bij antwoord 2 en dat is NEE!

Een normaal voedingspatroon bestaat uit: eiwitten, koolhydraten en vetten oftewel de macronutrieenten! Daarnaast is het wel fijn als er vitamines en mineralen zitten in de keuzes die je maakt, oftewel de micronutrienten.

Maar even samengevat: je kan/mag alles eten en drinken wat je wilt, mits je maar rekening houdt wat je over de hele dag eet. Er bestaat niks zoals goed, slecht, gezond of ongezond eten. Het zijn de keuzes en de hoeveelheden wat het ongezond maakt!

Eetsmakelijk voor straks. Nomnomnom…..