Kuur en duur

Ik word verdrietig van alle mensen met de detox en stofwisselingskuren etc.
Normaal eten en voldoende bewegen is de sleutel tot succes en blijvend resultaat!
Makkelijk? Nee absoluut niet!
Binnen 3 weken 10kg kwijt? Ook niet? Heb je het eraan gegeten in 3 weken? Ook niet!

Herbalife, stofwisselingskuur, C9 en ga zo maar door… Allemaal een Pyramide spel waarbij altijd iemand de lachende derde is. En hebben ze het beste met jouw als mens voor? Nee! Wat hun motto is? Lekker cashen en veel supplementen aan jou verkopen. Vaak zijn de meeste mensen die een zogenaamde Healthcoach zijn niet eens gediplomeerd of ze hebben niks met sport en/of voeding. Wat ze wel goed kunnen is het opdreunen van het verkooppraatje wat er hun verteld is en hoe goed het is. Maar zelf bewust onderzoek gedaan te hebben over hoe het nu echt zit is er vaak niet gedaan.

Om misverstand te voorkomen: ik heb echt niks tegen supplementen en zeker niet van een goede kwaliteit. Sterker nog, heb je een lichamelijk actief en druk leven dan zou ik je het zelfs adviseren. Het kan tekorten aanvullen die je niet uit voeding kunt halen. Tenzij je heel de dag tijd hebt om je kip te bereiden en groentes te snijden en ga zo maar door. Ik heb ook niks tegen marketing, ook verre weg van, maar als het over gezondheid gaat en je adviseert iedereen hetzelfde dan mogen we best kritisch worden.

Dat gezegd te hebben, heb ik alle respect voor mensen die mooie resultaten gehaald hebben! Want 15kg lichter zijn dan dat je was is waarschijnlijk gezonder, dan zwaarder zijn! Maar mijn enige vraag is, komen er ook foto’s van volgend jaar op Facebook? En waar blijven de vetpercentage en spierpercentage resultaten?

Nogmaals ik hoop echt dat iedereen die zo’n kuur gedaan heeft blijvend resultaat heeft en gezond blijft!
Amen!