Je doel behalen

Een doel willen behalen is makkelijk. Het doel behalen is echter heel moeilijk! Als je 10-20kg wilt afvallen zal het niet altijd even makkelijk zijn. Er genoeg gelegenheden zijn die je zullen afhouden om die kilo’s kwijt te raken. Denk aan: verjaardagen, gebak op werk, even een snelle maaltijd, even een broodje, even een colaatje, feestjes, etentjes en ga zo maar door.

Het kost dus vooral mentale kracht en dus discipline om andere keuzes te maken dan de anderen. Daarnaast maken die ‘anderen’ je het ook niet altijd even makkelijk. Je krijgt dan te horen aahjoh dat ene biertje of dat ene stukje taart moet toch wel kunnen?! Ja tuurlijk moet het kunnen! Maar als je je vervolgens weer overgeeft bij elk mogelijk feestje ben je weer terug bij af! Plan je feestjes en plan bij welk feestje je dat stukje taart neemt. Bijvoorbeeld bij de verjaardag van je dochter. Belangrijke momenten voor jou dus.

Maar dit zijn alleen nog de feestjes die je hebt. Wat ontbijt je? Wat is je lunch? En wat schaft de pot? En wat eet en drink je daar allemaal tussendoor? Maak je bewuste keuzes? Weet je Ć¼berhaupt wat je allemaal eet per dag? En wat doen die 5 bakjes koffie met suiker met je? Zoals je ziet het is lastig zat!

En dan komt het sporten er ook nog bij! Of plof je toch liever op de bank na het werk? Heb je daadwerkelijk wel net zoveel calorieƫn verbrand als gegeten?

Heb je toch gekozen voor het sporten? Ook dat zal niet altijd even leuk, lekker, fijn, gezellig, pijnvrij, goed gaan. Ook dit kost dus een hoop discipline en doorzettingsvermogen!

Dus voor als je denkt dat het een weg van A naar B is heb je het mis. Maar aan het einde van de rit zal je jezelf dankbaar zijn!