Aspartaam

Sommige zeggen dat het giftig is! Wat? Aspartaam! Het is een zoetstof wat geen tot weinig kcal bevat. Maar ik kan je 1 ding vertellen dat zelfs je glas water giftig is! Dan zal je er wel behoorlijk wat water moeten en zoveel gaat je waarschijnlijk niet eens lukken. Om een voorbeeld te geven zou je dan zo’n 3 liter water weg moeten werken in een uur.

En zo is dat ook met aspartaam! als aspartaam giftig is zal een persoon van 68 kilogram meer dan 18 blikjes frisdrank per dag moeten drinken om de dagelijks aanbevolen inname te overschrijden. De maximale hoeveelheid aspartaam is nu vastgesteld op 50 en door sommige op 40 milligram.

Maar is aspartaam het middel tegen overgewicht? Nee helaas, aspartaam leidt niet tot minder kcal inname dus zal het je niet doen minder eten/drinken. Alleen die ene cola light of cola regular zal je kcal inname beperken. En deze 2 varianten bevatten nagenoeg evenveel zuur wat slecht is voor je tanden etc. Het beste advies wat ik je kan meegeven is drink kraanwater ipv zouthoudende dranken. Want laten we eerlijk zijn je kcal eten is veel lekkerder en leuker dan het drinken.

Maar mocht je perse zin hebben in een zoete verleiding neem dan een light of zero variant.